The Corliss Institute

The Corliss Institute is a non profit group home agency that provides services for adults with developmental and other disabilities, with specialization for those who are deaf or with hearing loss and/or those with varying modes of communication. The Corliss Group home agency adheres to core values of safeguarding clients’ dignity and individuality, providing excellent and appropriate service, fostering a meaningful sense of community, and providing agency leadership that advocates the highest standards of clinical, legal/ethical treatment and innovation within the field.

Recension: Känsla hemma på Corliss Institute Group

I denna Corliss Institute grupp översyn får huvudsaken man inte misslyckas att uppskatta är den hemtrevliga karaktären av webbplatsen. Corliss Institutets logotyp ensam skildrar två rörliga händer kommer tillsammans I en stiliserad spänne som visas också så mycket som en grupp människor dans i firandet. Titta på bilderna på hemsidan också en översikt över typ av arbete Institutet gör räkning individer och familjer serveras i Warren, RI.

 

En snabb titt sedan på hemsidan sammanfattar vad Corliss Institute, Inc. bedriver, en 501(c)(3) ideell, community-baserade byrån som tillhandahåller tjänster för vuxna med utvecklings- och andra former av funktionshinder. Corliss tävlar om skötsel för döva eller personer med hörselnedsättning och/eller de med varierande kommunikationssätten.

 

Corliss erkänner att de människor som de tjänar har specifika behov. Dess främsta mål är att arbeta mot uppfyller behoven hos de personer att kunna "leda uppfyller och tillfredsställande liv i den gemenskapen." Humanitära arbete upphör aldrig att inspirera människor. Corliss, från en snabb överblick över sin webbplats, gör det i ett ärligt enkel mode att uppriktighet är uppenbart, inte bara från foton men från den korta beskrivningen av dess företag och sociala mål och program.

 

Mångfalden av funktionshinder och villkor Corliss grupp omfattar bland personer 18 år och ovan berättar hur mycket det har utvecklat det kapacitet att erbjuda hjälp och stöd för dessa människor. De ge hemmet, bostäder samt dagsprogram tjänster av olika typer för så många personer som behöver deras tjänster. Nu vet vi varför logotypen skildrar två händer kommer tillsammans: Corliss Institute, Inc. har händerna fulla av den utmanande uppgiften att uppfylla behoven av människor av olika krav. Men i trots om det, verkar det har strävat efter att fullfölja uppgiften med store engagemang och framgång.

 

Alla, ser Corliss till att det fastnar "kärnvärderingar skydda kunders värdighet och egenart, som ger utmärkt och lämpliga tjänster, främja en meningsfull känsla av gemenskap, och ge byrån ledarskap som förespråkar högsta standard kliniska, juridiska/etiska behandling och innovation inom området." Som sammanfattar det vision och mission i sitt beundransvärda arbete bland de folk av Warren, RI. Denna stad, men i huvudsak okända och unikt i att stora mark, är välsignade för att ha inom dess gränser en grupp som har hjärta och själ att nå ut till missgynnade.

 

Med människor som har det som sin övergripande önskan att tjäna andra behov, som inte kommer att känna hemma på Corliss Institute, Inc.'s programmet arenor? Människor har många klagomål till rant eller skrika om, för sådan är karaktären av liv. Corliss Institute gruppen finns till minska, om inte utrota dessa klagomål och att hjälpa människor ansikte utmaningar i livet genom att hitta sätt för dem att leva meningsfullt och fruktbart liv.